Intervju med forsker fra IFFSF: Hva er svogerforskning?

søndag 23. mai 2010

Ny fugleart oppdaget!

Det er et kjent og allment akseptert prinsipp at det man kommer på først, som regel er det riktige. På bakgrunn av dette kan vi herved erklære at en ny fugleart er oppdaget: Dingsemeis.

Oppdagelsen skjedde på følgende måte:
Sv. og Z. satt i sofaen og spiste, og så ut av vinduet. "Se" utbryter Sv., "en fugl". Hvorpå Z. repliserer "Ja, det må være en .... en dingsemeis." Så var den altså oppdaget -dingsemeisen.

Dingsemeisen (latinsk: dingsus tromsøensis meisis) kan beskrives som en fugl på størrelse med en middels meis eller en liten dings. Den er kremhvit og svart/brun. Akkurat som en kremhvit og svart/brun dings. Dingsemeisens sang/kallerop er uhørt, men vi antar at den er "mellom bakkar og bjerg" etterfulgt av en nokså monoton "dingsus-dingsus-dingsus-dingsus".

Vi vil med dette hilse dingsemeisen velkommen inn i vår fauna og inn i forskningen. I og med at det kun er observert ett eksemplar, må dingsemeisen foreløpig betraktes som en rødlisteart, som mest sannsynlig ikke formerer seg på vanlig måte, men dør og gjennoppstår etter phoenix-prinsippet.

6 kommentarer:

  1. anonym mamma (?)23. mai 2010 kl. 13:21

    Det høres ut som en svart-hvit fluesnapper. Er det fluer i Tromsø nå? Våren er jo så sen over hele landet.

    SvarSlett
  2. Kremt kremt. Det er et veletablert vitenskapelig prinsipp at den som oppdager også navngir. Det er en dingsemeis, så ikke kom her og prøv på noen navngivningstilsnikelse.

    Men ja, for å svare på spørsmålet; det finnes fluer i Tromsø, og det kan godt være et dingsemeisen spiser fluer. Det er imidlertid ikke ennå empirisk belagt.

    SvarSlett
  3. Fantastisk!
    Da vet dere hvertfall hvor "mellom bakkar og bjerg" kommer fra.

    SvarSlett
  4. Da jeg gikk på barneskolen på 80-tallet så vi en fugl som var ganske grå og kjedelig, på størrelse med en meis. Den fikk navnet døllemeis.

    SvarSlett
  5. Ah, oppdagelse av nye arter er en sikker vinner innen vitenskapen!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...