Intervju med forsker fra IFFSF: Hva er svogerforskning?

torsdag 12. mai 2011

Forelesning klokken 8 om morgenen - bra eller dårlig?

Hvert semester på universitetet er det alltid en eller flere forelesninger som foregår klokken 8 om morgenen. I løpet av de tretten ukene semesterert går over går man gjerne fra en full klasse ved begynnelsen av semesteret til rundt en tredjedel ved semesterslutt. En av foreleserne på universitetet stilte spørsmål ved dette, og som B-menneske syns jeg at svaret egentlig er ganske åpenbart: Det er jo altfor tidlig å begynne med en forelesning klokken 8. Foreleseren ba alle om å komme på forelesning fordi man visstnok får bedre karakterer og gjør det bedre generelt hvis man går på forelesning. Fant ut at jeg kunne jo likegodt forske litt på området, det er jo perfekt forskning for en Svogerforsker, og samtidig litt trist at det bare er oss Svogerforskere som forsker på noe så viktig som dette.

Jeg fant noen informanter som vi kan kalle Rød, Blå og Gul. Fant også en informant ved en tilfeldighet som vi kaller Grønn. For ordens skyld kan jeg informere om at vi får bade levert ut utskrift av forelesningsmaterialet som blir presentert på power point, og forelesningen blir spilt inn og lagt ut på universitetets sider senere på dagen.

Informant Rød forteller meg at eneste grunnen til at hun er på forelesning klokken 8 om morgenen er fordid et er umulig å få parkering hvis man ankommer universitetet senere på dagen. Siden Rød allerede er på universitetet kan hun like gjerne bare gå på forelesning så har hun noe å gjøre på.

Informant Blå, derimot, har ikke bil og kan ta bussen hvis hun vil, men informant Rød pleier som regel å plukke opp informant Blå hver morgen når det er forelesning klokken 8 og informant Blå har ikke noe valg i å gå på forelesning ettersom informant Rød nesten drar henne med seg. Men, informant Blå bestemmer seg noen ganger for å sove lenge på torsdag morgen fordi sengen ofte vinner kampen mellom sengen og forelesningen. Hvis informant Blå dukker opp på forelesningen klokken 8 torsdag morgen blir hun alltid sett med en kaffekopp i hånden.

Både informant Rød og informant Blå er enige i at hvis det ikke var for parkeringsproblemene senere på dagen så hadde de nok vært hjemme og sovet i stedet.

Informant Gul har en festlig historie. Informant Gul dukker nemlig opp på universitetet tidlig på dagen, men gidder aldri å dukke opp på forelesning. I stedet tilbringer hun dagene på biblioteket med laptopen sin.

Informant Grønn ble med i denne undersøkelsen ved en tilfeldighet. Hun syns klokken 8 er altfor tidlig å gå på forelesning og foretrekker heller å ligge hjemme I sengen for å sove videre. Det viser seg at veldig mange deler denne holdningen, for ved en prøve vi hadde nylig dukket det opp minst dobbelt så mange mennesker som vanlig. De fleste av dem hadde hverken informant Rød eller informant Blå sett før.


Ved hjelp av mine fire informanter kan man altså trekke konklusjonen om at en forelesning klokken 8 ER altfor tidlig, og at man heller burde la dagen begynne tidligst klokken 10. (Det kan eventuelt strekkes til klokken 9:30)

Angående påstanden foreleseren kom med om at de som kommer på forelesning har bedre karakterer enn de som ikke kommer så vil jeg gjerne ha det sagt at jeg har motbevist denne teorien. Informant Rød og informant Blå har hvertfall ikke toppkarakterer selv om de dukker opp på forelesning. Dessverre mangler det informasjon fra informant Gul og informant Grønn på dette området, men da tar jeg utsagnet “den som tier, samtykker” til bruk og konkluderer med at det å gå på forelesning har IKKE noen sammenheng med gode eller dårlige karakterer.

2 kommentarer:

  1. Jeg har lenge hatt en mistanke om dette, men det er godt å få det slått fast!

    SvarSlett
  2. Særs imponerande svogerforsking! IFFSF sine professorar viser igjen kvifor instituttet høyrer til i verdseliten!
    Håpar det finst planar om å setja undersøkinga inn i ein samanheng, d.e. sortera ho etter fagfelt, så me verkeleg kan ta inn over oss ramifikasjonane av desse framifrå resultata!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...