Intervju med forsker fra IFFSF: Hva er svogerforskning?

fredag 4. februar 2011

Svogerforskningen når ut til folket!

I anledning vår sidevisning nr. 1000 (ja, det er helt sant, vi har i dag sidevisning nr. 1000!), og i anledning at det nå er empirisk belagt at instituttet faktisk når ut til folket (se her)  tenkte jeg det kunne være passende å presentere litt statistikk. Ved å ta utgangspunkt i statistikken på vår eminente og framifrå hjemmeside, har vi kommet frem til noen oppsiktsvekkende funn!

1. Når på året er mennesker mer mottagelige for forskning?
Vårt framifrå institutts hjemmeside har hatt følgende besøkskurve:



Av dette kan vi rask og greit fastslå at det er på høsten folk er mest mottagelige for forskning. Hvorfor har det seg slik? Antagelig skyldes det behovet for ekstra stimulans av hjernen idet vi går inn i en roligere tid på året, der uteaktivitetende avtar. Kanskje enda mer interessant er det faktum at det før juni 2010 ikke har vært noe som helst aktivitet! Før juni 2010 har det altså vært ingen interesse for forskning! At IFFSF ble opprettet har derfor vært av avgjørende betydning for verdensbefolkningens interesse for forskning. Dette er absolutt framifrå funn.

2. Hvilken type forskning er folk interessert i?
Som tabellen over fleste sidevisninger viser, kan vi slå fast en stor, gledelig nyhet for dem som ikke liker svettelukt og tåsos: folk flest er faktisk storlig interessert i personlig hygiene! En mulig forklaring for at denne forskningen er så mye lest, er imidlertid at folk er mer pliktoppfyllende enn renslige, slik at når WHO kommer med retningslinjer, så blir de fulgt av plikt og ikke av renslighet. Uansett - den gode og friske offentlighet går en framifrå tid i møte.

9. sep. 2010, 6 kommentarer
41 Sidevisninger
5. sep. 2010, 6 kommentarer
30 Sidevisninger
4. apr. 2009
12 Sidevisninger
19. aug. 2010, 2 kommentarer
7 Sidevisninger
27. jan. 2010, 1 kommentar
6 Sidevisninger
6. juni 2010, 3 kommentarer
6 Sidevisninger
21. jan. 2010, 4 kommentarer
3 Sidevisninger
11. juni 2010
3 Sidevisninger
17. okt. 2010
3 Sidevisninger
30. apr. 2010, 15 kommentarer
3 Sidevisninger

Mer urovekkende er det at folk er nesten like interessert i bunkerser med toalett, noe som muligens ikke går helt overens med kravet til renslighet (siden det er et allment kjent faktum at bunkerser som oftest er muggstukne og fuktige, noe som ikke akkurat innbyr til teselskap for Foreningen for uhyre nøye renslighet og mot mugg). Noe som stikker meg personlig i hjertet er mangelen på interesse for anonymitetsregler, men vi ser at folk faktisk ikke er mindre interessert i det enn i intelligens, gubber og sataniske vers. Det kan være en svogerforskers trøst i nøden.

3. Hvem er interessert i forskning?
Som vi ser av tabellen over besøk på IFFSFs hjemmeside, er det skremmende få nasjoner som er interessert i forskning; kun 10. Av en eller annen grunn slår nordmenn briter langt ned i støvlene når det gjelder forskningsinteresse. En sannsynlig forklaring tar utgangspunkt i Kari Jaquessons lynneteori. I følge Jaquesson er alle mennesker født med et arvelig lynne, noe hun eksemplifiserer med at noen bare sitter i sofaen og ber noen andre om å hente kaffen, mens noen spretter opp og henter kaffen til de andre. I og med at briter for det meste drikker te, mens Norge ligger på toppen i kaffedrikking, kan det være at nordmenn rett og slett har et lynne for forskningsinteresse.
Norge
682
USA
171
Danmark
45
Saudi-Arabia
17
Nederland
14
Canada
10
Polen
10
Russland
10
Sverige
6
Storbritannia
4

På den annen side er det også mulig at Norge nå er inni sin andre opplysningstid. I opplysningstiden kom man seg nemlig ut av den mørke middelalder på grunn av innflytelse og kunnskap fra den arabiske verden. I dag kommer det mange muslimer til Norge, og disse bærer mest sannsynlig med seg forskningsinteresse. Dette bekreftes av at Saudi-Arabia ligger på fjerdeplass over de mest forskningsinteresserte nasjoner.

Det er altså noen oppsiktsvekkende funn statistikken viser, og som svogerforskere kan vi slå fast at svogerforskning hjelper!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...